Matkailua

Kirjoituksia reissuilta

tiistai 12. lokakuuta 2010

Sadetta, shoppailua ja kahviloita

Maanantaiaamu avautui eteen sateisena ja pilvisenä, joten päivän suunnitelma (alunperin Colosseum ja Forum Romanum) vaihtui leppoisaaan hengailuun, jota muuten harvoin näin lomalla tulee tehtyä. Kiersimme Pietarinaukion kautta, sillä Vatikaanin museo on ainoa maanantaisin auki oleva museo. Jono sinne oli sen mukainen - samoin Pietarinkirkkoon, joten päätimme suosiolla tulla joku toinen päivä tänne uudestaan. 

Aamucappucino yliopiston läheisessä trendikkäässä kirjakaupan ja kahvilan yhdistelemässä maistui ja päivän aikana tulikin poikettua useampaan kahvilaan sadetta pakoon. Tämä sopii hyvin italialaiseen elämäntapaan, jossa kahville (caffè = espresso) poikkeaminen säännöllisesti tuntuu kuuluvan asiaan. Kahvi hörpätään usein tiskiltä, sillä se maksaa huomattavasti enemmän jos haluaa pöytään istumaan. Palvelu kahviloissa ja ravintoloissa on ystävällistä ja eteläeurooppalaiseen tapaan henkilökuntaa on aina paljon (tosin se ei tarkoita että palvelu olisi  nopeaa).

Kauppoja tuli vähän kierreltyä, mutta valitettavasti outletit aukesivat vasta illalla. Illalla sitten suunnattiin selkeästi parantuneessa säässä ja kauniissa lämpimässä illassa takaisin kaupungille shoppailemaan. Matkalla piti taas pysähtyä kuvaamaan paikkoja ja pistäytymään lähikirkossa. Mukaan kierrokselta tarttuivat Pradan korkkarit.
Suuntasimme kauniiseen Trasteveren kaupunginosaan. Matkalla ihailimme Roomaa iltavalaistuksessa - nähtävyydet on valaistu todella kauniisti. Keskustassa katsastimme Pompeiuksen teatterin rauniot, eli paikan jossa Cesar murhattiin. Rooman tapaan historiallinen ja jokapäiväinen yhdistyi täälläkin: nämä rauniot olivat keskellä kaupunkia ratikkapysäkkien ja rakennusten välissä. Trastevere hurmasi tunnelmallaan, rappioromanttisilla rakennuksillan, villiviiniköynnöksillä ja pienillä puodeilla ja ravintoloillaan. Söimme hyvin viihtyisässä ravintolassa - ulkona tarkeni jälleen hyvin istua. Ilta päättyi kävellen Pratiin ja pieneen, persoonalliseen jazzklubiin. Täällä pääsi käsiksi ensi kertaa myös italialaiseen byrokratiaan, sillä klubille ei  voinut ostaa pääsylippuja, vaan sinne piti ostaa päivän jäsenyys ja lisäksi joku drinkkilippu tai pöytäpaikka (tämä systeemi oli todella epäselvä), mutta lappuja täytettyämme pääsimme sisään nauttimaan mainiosta jazzkeikasta, jonka vetivät taidokkaat soittajat.

Päivän kohokohta: kaunis ilta Trasteveressä ja jazz
Päivän huomio: maanantai ei ole hyvä museopäivä
Plussaa: kahvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti