Matkailua

Kirjoituksia reissuilta

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Ensimmäinen reissupäivä vihreällä saarella

Aikainen herätys ja kentälle kiireellä tyypilliseen tapaan. Matka itsessään sujui mutkattomasti, ja kello olikin paikallista aikaa vasta 12 kun vaihdoimme aurinkoisen ja helteisen Helsingin Ponta Delgadan pilviseen ja kosteaan ilmastoon. Vuokra-autolla kentältä ajoi nopeasti Capelakseen, jossa meitä odotti viihtyisä ja uudehko hotellimme kaukana kaikesta melusta ja menosta.

Matkalla tuli todettua, että São Miguelin saari on maineensa veroisesti Ilha Verde eli vihreä saari. Kukkaloisto jopa teiden varsilla ihastutti. Välimatkat eivät täällä tosiaan ole pitkiä, tiet kapeita ja niillä kuuluu ajaa kovaa. Käveleminen ei siis ole suositeltava vaihtoehto paikasta toiseen liikkumiseen, jos ei halua riskeerata henkeään - tämän pääsimme toteamaan itsekin käydessämme pienellä kävelyllä. Sen sijaan itse saari on todella rauhallinen. Saavuimme paikalle siestan aikaan ja pääsimme seuraamaan leppoisaa paikallista elämänmenoa, kun ihmiset notkuivat kahviloiden edessä. Muutenkin luonnon rauha huokuu täällä ja paikkaa ei tosiaan ole pilattu massaturismilla. Emme löytäneet Capelaksesta edes ravintolaa - ainoastaan muutaman pienen kaupan ja kahvila-pubin.


Iltapäivällä seikkailtiin kuvaamaan eri lähiympäristön alueille näköalapaikoille eli miradouroksiin. Kerrassaan upeita jylhiä maisemia: jyrkkiä kallionkielekkeitä, joita vasten Atlantin aallot lyövät, viljelmiä ja lehmiä, idyllisiä kyliä ja kaikkialla vihreää. Porto de pesca kuulosti kiinnostavalta, joten suuntasimme pikkuautollamme sinne. Tie alas rantaan olikin yllättävän kapea, ja sivuille nousivat jyrkät kalliot. Mutta eipä siinä peruttamaankaan enää päässyt, joten toinen sai kipittää auton edellä kurkkimassa ja ohjaamassa, kun toinen yritti ajaa kapeikoista läpi vahngoittamatta autoa. Alhaalla pienten kalastusveneiden hiljainen satama, tuliperäiset vuorovesien muokkaamat kalliot ja tyrskyvät aallot palkitsivat vaivannäön. Ja takaisinkin päästiin naarmuitta. 

Päivän kohokohta: Porto de pesca, Capelas
Päivän huomio: auto tarpeen liikkumiseen, ilmaistointi kosteuden vuoksi pakollinen
Plussaa: matkaoppaasta harjoitellut portugalinkieliset sanat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti