Matkailua

Kirjoituksia reissuilta

keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Furnas – kraatterijärvi ja puutarhakävely


Aamulla heräsimme jälleen pilvisissä tunnelmissa, vaikka sääennuste oli aurinkoinen. Auto starttasi kohti etelää, jossa kukkuloiden toisella puolella aurinko paistoi kauniisti. Pilvinen sää todettiin myös myöhemmin olevan pohjoispuolen ilmiö.

Rantatietä pitkin ajelimme kohti länttä suuntana kraatterijärvi Lagoa das Furnas sekä Terra Nostra Gardens Furnaksessa. Matkalla stoppasimme Vila Franca do Campon satamakaupunkiin varaamaan whale watching -retken seuraavalle päivälle. Muutenkin matkalla pysähdeltiin jälleen erinäisille näköalapaikoille kuvaamaan. Huomio kiinnittyi tien vieressä oleviin useisiin söpöihin piknikpaikkoihin.

Vuoristotie kiemurteli ylös kohti Furnasia. Saaren vihreys korostui täälläkin ja lehmiä on ihan joka paikassa – jopa tiellä käveli yksi vastaan. Pieni auto on kyllä ehdoton näillä kapeilla teillä.  Lagoa das Furnasin kraatterijärvellä näky oli henkeä salpaava. Turkoosi rauhallinen kraatterijärvi vuoristossa avautui eteemme ja taustalla sininen Atlantti; ympärillä vihreät kukkulat ja moninaiset puulajit. Ennen kaikkea se rauhallisuus hämmensi. Näin upea paikka eikä missään näkynyt juuri ketään lisäksemme. Ihastelimme järven rannalla sijaitsevaa vanhaa ja ränsistynyttä goottikirkkoa. Kokeilimme veden lämpöä, mutta se olikin viileä, vaikka olimme odottaneet kuumien lähteiden sitä lämmittävän. Järven toisella puolelta löytyivät caldeirat eli kuumat lähteet. Kuplivat ja höyryävät lähteet tuottivat aikamoisen rikinhajun ilmaan.Siirryimme Furnaksen kylään ja sieltä Terra Nostra Gardens -puutarhaan kävelylle ihasteleman Azorien kukkia ja monipuolista puustoa. Ensin kuitenkin pulahdimme puutarhaan kuumaan altaaseen (thermal swimming pool). Vesi oli iljettävän ruskeaa, mutta uiminen tässä lämpimässä vedessä on kuulemma hyväksi terveydelle, joten pitihän sitä kokeilla. Uinnin jälkeen olikin mukavaa kierrellä rauhallista ja kaunista puutarhaa. Värikkäät kukat ovat täällä kyllä erikoisuus ja lintulajitkaan eivät ole kovin tuttuja. Mukavan varjoisa paikka kuumana ja aurinkoisena päivänä.

Kotimatkalla kiersimme pohjoispuolen rannikkoa. Sää oli siellä jälleen pilvisempi. Pysähdyimme matkalla Chá Gorreanaan eli paikalliseen teenvalmistustehtaaseen. Idyllinen ja vanhanaikainen tehdas, jossa kuitenkin oli vielä toimintaa ja sisällekin sai kävellä katselemaan sekä tietysti maistelemaan paikallisia teelajeja. Muutama pussi lähti matkaan kotiin. Ribeira Granden kaupunki oli viimeinen pysähdys matkalla pilviseen Capelakseen. Kävelimme rannassa ja kaupungilla, levähdimme puistossa ja hiljennyimme kauniissa Igreja da Nossa Senhora da Estrela -kirkossa. Ribeira Grandessa on useita kirkkoja ja kappeleita, mikä kuvastaa hyvin saaren arkkitehtuuria ja kulttuuria, joka tukeutuu vahvasti uskontoon.

Vauhdikas päivä kaiken kaikkiaan, joka päättyi vielä illalliseen Ponta Delgadassa, eli ravintoloitakin löytyy muutamia saarelta ainakin isoimmista kaupungeista.

Päivän kohokohta: Lagoa das Furnas
Päivän huomio: Sää on eteläpuolella saarta huomattavasti parempi kuin pohjoispuolella
Plussaa: muutama ravintola löytyi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti